Pasta z wędzonej makreli


Ostatnimi czasy większość moich śniadań to ciepłe owsianki. Nie lubię popadać w rutynę w kuchni, więc postanowiłam nieco przełamać moje śniadaniowe menu. Dziś kanapki z pastą z wędzonej makreli
Sama ryba jest bardzo zdrowa - bogata w kwasy omega.

Do przygotowania potrzebowałam:


150g wędzonej makreli (masa po zdjęciu skóry i wyjęciu ości)
150g twarogu (właściwie lepszy byłby serek homogenizowany, lecz dostosowałam przepis pod aktualna zawartość mojej lodówki)
Szczypiorek
Sól, pieprz  


Przygotowanie jest bardzo proste:


1. Zdejmujemy z ryby skórę i wyjmujemy ości. Niestety ten etap pracy trwa najdłużej.


2. Tak przygotowaną makrelę ucieramy razem z serem.

3. Na koniec dodajemy szczypiorek i przyprawy.

Gotowe!

Pasta świetnie sprawdza się jako dodatek do pieczywa zarówno na śniadanie, jak i kolację.


Chcecie być na bieżąco z tym co dzieje się w mojej kuchni, siłowni i nie tylko? Zapraszam do polubienia strony na Facebooku

TUTAJ

2 komentarze:

Każdy komentarz to dla mnie nagroda i mobilizacja do dalszego pisania. Dzielcie się swoimi wrażeniami i przemyśleniami, chętnie wysłucham też Waszych uwag i sugestii, to miejsce tworzę dla Was!