Pasta oliwkowa



Nie wiecie czym posmarować pieczywo? Przygotowałam dla Was dziś przepis na pastę z oliwek. Jest nie tylko zdrowa, ale i bardzo prosta w przygotowaniu. Świetnie sprawdzi się jako uzupełnienie kanapek, a także jako jedyny dodatek do pieczywa.


Do przygotowania małego słoiczka potrzebowałam:

Szklankę zielonych oliwek
2 łyżki oliwy z oliwek
Garść świeżej bazylii
Sok z cząstki (1/8) cytryny
Pieprz do smaku
Ewentualnie pół ząbka czosnku
*oliwki z zalewy są na tyle słone, że sama nie dodaję już soli


Wykonanie zajmuje zaledwie kilka minut:

1. Oliwki przepłukujemy wodą (jeśli chcecie by pasta była bardziej słona, wówczas nie płuczcie ich).

2. Wszystkie składniki rozdrabniamy blenderem na gładką masę.

3. Pasta smakuje świetnie ze świeżym pieczywem!

Gotowe!


Jeśli chcecie być na bieżąco z tym, co dzieje się w mojej kuchni, siłowni i nie tylko, znajdziecie mnie także na Facebook’u oraz Instagramie.

Brak komentarzy:

Publikowanie komentarza

Każdy komentarz to dla mnie nagroda i mobilizacja do dalszego pisania. Dzielcie się swoimi wrażeniami i przemyśleniami, chętnie wysłucham też Waszych uwag i sugestii, to miejsce tworzę dla Was!