Składniki:
Ciasto naleśnikowe
3/4 szklanki mąki
pół szklanki mleka
pół szklanki wody
2 jajka
2 łyżki oleju
odrobina soli
Nadzienie
3/4 szklanki mąki
pół szklanki mleka
pół szklanki wody
2 jajka
2 łyżki oleju
odrobina soli
Nadzienie
500g szpinaku (mrożonego lub świeżego)
kostka sera feta
2 ząbki czosnku
garść oliwek
łyżka oliwy (z oliwek lub czosnkowej)
Przygotowanie:
1. Smażymy naleśniki wg. instrukcji (TUTAJ).
2. Podsmażamy na oliwie rozgnieciony czosnek.
3. Dodajemy szpinak, pokrojone oliwki oraz śmietanę i podsmażamy całość.
4. Dodajemy rozdrobnioną fetę, doprawiamy do smaku i mieszamy.
5, Podsmażamy całość aż zgęstnieje.
6. Przekładamy farsz na naleśniki i zawijamy.
Gotowe!
Świetny pomysł! :)
OdpowiedzUsuń