Sałatka z krewetkami


Uwielbiam owoce morza. Przepis na makaron z nimi znajdziecie TUTAJ, a tymczasem przygotowałam dla Was nieco lżejszą wersję dania z krewetkami.


Do przygotowania jednej porcji potrzebowałam:

garść liści szpinaku
garść rukoli
garść mieszanki sałat
ok. 100g krewetek (mogą być mrożone)
łyżkę czarnych oliwek
łyżkę tartego parmezanu
łyżkę kaparów w oliwie
pół pomidora
sól i pieprz do smaku
oliwę z oliwek (może być z chilli lub z ziołami)


 Przygotowanie:

1. Myjemy sałat oraz warzywa. Kroimy pomidora w kostkę, a następnie mieszamy sałaty, pomidora, oliwki i kapary.

2. Krewetki doprawiamy odrobiną soli i pieprzu, podsmażamy na oliwie - najlepsza będzie oliwa z chilli, ale możecie wybrać inny wariant smakowy.

3. Mieszamy krewetki z pozostałymi składnikami.

4. Posypujemy sałatkę parmezanem i skrapiamy oliwą z oliwek z ziołami.

Gotowe!

2 komentarze:

  1. Mmmm pycha! Kolejny super fit przepis na Twoim blogu:) jestem tak ciekawa tego smaku, że chyba zaraz pójdę do sklepu po składniku. Chętnie dzisiaj taka zjem. Dziękuje bardzo za przepis. Pozdrawiam:)

    OdpowiedzUsuń

Każdy komentarz to dla mnie nagroda i mobilizacja do dalszego pisania. Dzielcie się swoimi wrażeniami i przemyśleniami, chętnie wysłucham też Waszych uwag i sugestii, to miejsce tworzę dla Was!

Copyright © 2014 o zdrowszym odżywianiu i nie tylko... , Blogger