Makaron z fetą i cukinią


Dziś mam dla Was bardzo prosty jesienny przepis na obiad lub kolację. Makaron z fetą stanowi mały upgrade kultowego już przepisu na ekspresowy obiad, który znajdziecie TUTAJ.


Do przygotowania dwóch porcji potrzebowałam:

średnią cukinię
2 pomidory
100g fety w kostkach
papryczkę chilli (jeśli lubicie pikantne potrawy)
łyżeczkę pieprzu ziołowego
łyżeczkę oregano
łyżeczkę bazylii 
łyżeczkę papryki mielonej
ząbek czosnku
sól i pieprz do smaku 
oliwa z oliwek
200g makaronu pełnoziarnistego


Przygotowanie:

1. Myjemy i kroimy w kostkę cukinię i pomidory.

2. Podsmażamy na odrobinie oliwy warzywa. Dodajemy rozgnieciony ząbek czosnku oraz ewentualnie papryczkę chilli.

3. Doprawiamy pieprzem oraz ziołami.

4. Podsmażamy aż całość zgęstnieje cały czas mieszając. W międzyczasie gotujemy makaron al dente.

5. Na koniec smażenia dodajemy do warzyw fetę i podgrzewamy jeszcze minutę.

6. Podajemy z ugotowanym makaronem.

Smacznego!

Po więcej codziennych inspiracji z mojej kuchni zapraszam na profil na Facebooku i Instagramie.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Każdy komentarz to dla mnie nagroda i mobilizacja do dalszego pisania. Dzielcie się swoimi wrażeniami i przemyśleniami, chętnie wysłucham też Waszych uwag i sugestii, to miejsce tworzę dla Was!

Copyright © 2014 o zdrowszym odżywianiu i nie tylko... , Blogger