Sałatka z serem pleśniowym i granatem



W całym zimowym zamieszaniu nie można dać się zwariować, dlatego na przekór trendom mam dziś dla Was przepis na sałatkę. Dodatek granatu nie tylko wzbogaci smak, ale będzie także solidną porcją witaminy C, bardzo ważnej w sezonie przeziębieniowym (o jej innych źródłach możecie poczytać TUTAJ).


Do przygotowania 2 porcji potrzebowałam:

6 garści liści świeżego szpinaku
duży ser camembert
2 łyżki orzechów włoskich
pestki z jednego owocu granatu
gruszkę
oliwę z oliwek
świeżą bazylię


Przygotowanie:

1. Myjemy liście szpinaku. Wydrążamy pestki z granatu.

2. Kroimy umytą gruszkę na plasterki.

3. Kroimy ser na ósemki.

4. Dodajemy orzechy włoskie.

5. Mieszamy wszystkie składniki, dodajemy świeżą bazylię oraz sól i pieprz do smaku.

6. Skrapiamy oliwą

Gotowe!


Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Każdy komentarz to dla mnie nagroda i mobilizacja do dalszego pisania. Dzielcie się swoimi wrażeniami i przemyśleniami, chętnie wysłucham też Waszych uwag i sugestii, to miejsce tworzę dla Was!

Copyright © 2014 o zdrowszym odżywianiu i nie tylko... , Blogger