Lemoniada truskawkowa


Temperatura na zewnątrz w końcu podskoczyła, a to będzie wymagało dobrych metod na ochłodę. Nie jestem zwolenniczką gotowych soków i dosładzanych napojów, dlatego staram się urozmaicać wodę na różne sposoby. Dodatek owoców poprawi smak, a wykorzystując mrożone owoce szybko schłodzimy napój.


W ten sposób możemy stworzyć nie tylko klasyczną lemoniadę, ale także różne wariacje na jej temat. 
Aby przygotować lemoniadę truskawkową wystarczy tylko:


litr wody
*ostatnio używam filtrowanej zamiast mineralnej, żeby nie wyrzucać dodatkowych plastikowych butelek
duża cytryna
dwie garści mrożonych truskawek
garść świeżych liści mięty


Poniżej znajdziecie także inne pomysły na letnie napoje na bazie lemoniady

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Każdy komentarz to dla mnie nagroda i mobilizacja do dalszego pisania. Dzielcie się swoimi wrażeniami i przemyśleniami, chętnie wysłucham też Waszych uwag i sugestii, to miejsce tworzę dla Was!