Dzisiaj przygotowałam dla Was kolejny ekspresowy przepis na obiad. Makaron z krewetkami przygotujecie w zaledwie 15 minut, więc istnieje spora szansa, że na stałe zagości w Waszym jadłospisie.
Do przygotowania 2 porcji potrzebowałam
200g makaronu (ja wykorzystałam ten domowej roboty)
150g krewetek
szklanka przecieru pomidorowego
2 łyżki oliwy z chilli (TUTAJ znajdziecie przepis)
ząbek czosnku
świeża bazylia i oregano
sól i pieprz do smaku
cytryna
Przygotowanie:
1. Krewetki podsmażamy na oliwie do momentu aż się zarumienią.
2. W międzyczasie w osolonej wodzie gotujemy makaron.
3. Gdy krewetki delikatnie się zarumienią dodajemy przecier pomidorowy oraz zioła, czosnek i przyprawy.
4. Podsmażamy wszystko do momentu aż przecier odparuje nieco i zacznie gęstnieć (w tym samym czasie będzie gotowy makaron).
5. Przekładamy krewetki z sosem na makaron, skrapiamy sokiem z cytryny tuż przez podaniem.
Gotowe!
Brak komentarzy:
Publikowanie komentarza
Każdy komentarz to dla mnie nagroda i mobilizacja do dalszego pisania. Dzielcie się swoimi wrażeniami i przemyśleniami, chętnie wysłucham też Waszych uwag i sugestii, to miejsce tworzę dla Was!