Idzie jesień, więc staram się już przywoływać lato przynajmniej na talerzu. Jeśli lubicie sałatkę Caprese, z pewnością spodoba Wam się pomysł zaadaptowania jej na kanapki. Dzięki temu można cieszyć się jej smakiem w ramach każdego posiłku.
Poza tym połączenie oliwy z pomidorami, bazylią i mozzarellą wspomaga wchłanianie z nich witamin rozpuszczalnych w tłuszczach - A, D, E i K.
Do jednej porcji potrzebowałam:
grahamkę (lub inną pełnoziarnistą bułkę)
pół pomidora
pół kuli sera mozzarella
kilka listków świeżej bazylii
oliwa z oliwek (łyżeczka)
Przygotowanie:
1. Pomidory i bazylię myjemy.
2. Kroimy mozzarellę oraz pomidory na plastry.
3. Na przekrojonej na pół bułce układamy plastry mozzarelli i i pomidorów.
4. Doprawiamy odrobiną solą i pieprzu. Ozdabiamy liśćmi świeżej bazylii.
5. Na koniec polewamy całość oliwą.
Gotowe!
Porcja to 4,2 WW i 2,5 WBT.
Porcja to 4,2 WW i 2,5 WBT.
Dajcie znać, czy takie proste pomysły w kuchni też Wam się podobają.
![]() |
Oczywiście, jeśli wolicie klasyczną sałatkę, takie inspiracje znajdziecie także na Instagramie i Facebooku. Zapraszam! |
Brak komentarzy:
Publikowanie komentarza
Każdy komentarz to dla mnie nagroda i mobilizacja do dalszego pisania. Dzielcie się swoimi wrażeniami i przemyśleniami, chętnie wysłucham też Waszych uwag i sugestii, to miejsce tworzę dla Was!