Ekspresowy gulasz


Ostatnio brakuje mi czasu na gotowanie, dlatego szukam szybkich i prostych, lecz nadal zdrowych rozwiązań. W ten sposób przygotowałam ekspresowy i wyjątkowo prosty gulasz.


Do przygotowania 5 porcji potrzebowałam:

500g mięsa z szynki wieprzowej
2 puszki pomidorów krojonych (po 400g)
paczka włoszczyzny mrożonej (750g)
3 łyżki sosu sojowego ciemnego
szczypta pieprzu ziołowego
szczypta majeranku
pół łyżeczki curry
pół łyżeczki chilli


Przygotowanie:

1. Mięso kroimy w kostkę, doprawiamy curry, chilli oraz sosem sojowym. Podsmażamy na patelni teflonowej bez tłuszczu.

2. Po kilku minutach dodajemy pomidory z puszki oraz zioła i pieprz ziołowy.

3. Następnie dorzucamy włoszczyznę.

4. Całość mieszamy i dusimy aż sos nieco się zagęści, a mięso całkowicie zatnie.

Gotowe!

Podajemy z kaszą gryczaną.

Porcja z 50g kaszy (pół torebki) to 4 WW i 2 WBT



Brak komentarzy:

Publikowanie komentarza

Każdy komentarz to dla mnie nagroda i mobilizacja do dalszego pisania. Dzielcie się swoimi wrażeniami i przemyśleniami, chętnie wysłucham też Waszych uwag i sugestii, to miejsce tworzę dla Was!